Φτιάξτε σπιτικά ζυμαρικά...

Tagliatelle
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φτιάχνεις τα ‘δικά σου’ στην μαγειρική. Ένα από αυτά είναι και τα σπιτικά ζυμαρικά. Οι γιαγιάδες και μαμάδες της Ιταλίας το κάνουν εδώ και πολλά χρόνια και η διαφορά από τα έτοιμα δεν περιγράφεται. Πρέπει να δοκιμάσετε την συνταγή που ακολουθεί, στην οποία θα φτιάξουμε τις σπιτικές tagliatelle. Η συγκεκριμένη συνταγή χρειάζεται μηχανή ζυμαρικών και αποτελεί βάση για πολλά είδη ζυμαρικών. Μην διστάσετε να τη δοκιμάσετε, σας υπόσχομαι πως είναι εύκολο! Μόλις το καταφέρετε για πρώτη φορά, όλες οι επόμενες θα μοιάζουν παιχνιδάκι.

 Ένας τέλειος τρόπος να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, φτιάχνοντας τους απλά μια μακαρονάδα.

Υλικά
500 γρ. Αλεύρι άσπρο, περασμένο σε λεπτό κόσκινο
5 αυγά
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
(ανά 100 γρ. αλεύρι, 1 αυγό)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αλεύρι σε μορφή σιντριβανιού πάνω σε μια πλασταριά (σε κάποιο πάγκο ή σε μια λεία επιφάνεια), σπάμε στο κέντρο τα αυγά και προσθέτουμε το αλάτι.
 
Ξεκινάμε πρώτα δουλεύοντας με τα δάχτυλα (ή με ένα πιρούνι) για να διαλύσουμε τα αυγά και να φέρουμε λίγο αλεύρι στο κέντρο του μίγματος μας. Συνεχίζουμε με τα χέρια, σιγά-σιγά, μέχρι τα αυγά να απορροφήσουν πλήρως το αλεύρι.
Για περίπου 20 λεπτά συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει συμπαγής, σφικτή, λεία και ελαστική.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προτείνω να αλευρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας για να μπορείτε να χειρίζεστε τη ζύμη ευκολότερα.

Μαζεύουμε τη ζύμη και την φέρνουμε σε μορφή μικρής μπάλας, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με ένα λευκό πανί για μισή ώρα.
Μετά από μισή ώρα θα χρειαστούμε τη μηχανή ζυμαρικών για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε τη ζύμη μας. Θα χρειαστεί να περάσουμε τη ζύμη μας 2 φορές από την κάθε σκάλα της μηχανής, αν και αυτό αλλάζει ανάλογα με το πόσο χοντρά θέλουμε τα ζυμαρικά μας. Για tagliatelle προτείνω να περαστεί η ζύμη μέχρι τη σκάλα Νο. 5.
Ξεκινάμε με μια μικρή μπαλίτσα της ζύμης από τη σκάλα Νο. 1, την διπλώνουμε στη μέση και την ξαναπερνάμε από την ίδια σκάλα. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι και τη σκάλα Νο. 5. Η ζύμη είναι τώρα λεπτή και έτοιμη να περαστεί από το μέρος της μηχανής που κόβει τη ζύμη στο σχήμα tagliatelle.




Μόλις κόβετε τις tagliatelle, τις αλευρώνετε ελαφρώς και τις αφήνετε να "στεγνώσουν" για περίπου 1 ώρα, μακριά από εστίες θερμότητας ή τον ήλιο!

Τώρα είναι έτοιμες να τις βράσετε, για περίπου 4-5 λεπτά, και να τις απολαύσετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.

(Είναι το ίδιο εύκολο να κόψουμε της ταλιατέλες με το χέρι. Αλευρώνουμε καλά το φύλλο μας και το διπλώνουμε ζίκ-ζάκ σαν φυσαρμόνικα , έπειτα κόβουμε με ένα μαχαίρι από την μικρή μεριά όσο φαρδιές θέλουμε της ταλιατέλες μας.) 

Καλή σας όρεξη ή σαν γνήσιοι ιταλοί, buon appetito!










Πηγή: foodzine

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γράψε κάτι...οτι θές!

Το καϊκι μας

Fishing & Charter Boat in MakriGialos

Fishing & Charter Boat in MakriGialos
Michalis Augustinakis Mob:6976683166