Κρητικές τηγανίτες με τυρί

Κρητικές τηγανίτες με τυρί


Υλικά

• 2 ποτήρια του κρασιού γάλα
• 1 ποτήρι του κρασιού νερό
• 1 ποτήρι του κρασιού τυρί
• 3 1/2 ποτήρια του κρασιού αλεύρι
• Αλάτι
• 1 κουταλάκι λάδι
• Μέλι
• Κανέλα
• Σουσάμι
• Σόδα
• Λάδι για το τηγάνισμα •


Ετοιμασία

1. Βάζουμε σε μία λεκάνη το νερό, το αλεύρι, το γάλα, το λάδι, το τυρί, την σόδα και δουλεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.

2. Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά και όταν κάψει το λάδι παίρνουμε με ένα κουτάλι (το βουτάμε κάθε φορά σε νερό) από τον χυλό μας, το ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι τηγανίτες μας (όχι πολύ κοντά η μία στην άλλη για να μην κολλήσουν).

3. Μόλις βγάλουμε τις τηγανίτες τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με μέλι, κανέλα και σουσάμι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γράψε κάτι...οτι θές!

Το καϊκι μας

Fishing & Charter Boat in MakriGialos

Fishing & Charter Boat in MakriGialos
Michalis Augustinakis Mob:6976683166